2194 Tura
Iskola utca 66

06-20-61-33-533
galgasakk@gmail.com

KIS LÉPÉSEKKEL, DE ELŐRE HALADUNK - Aszódi Tükör 2016. február

Az aszódi evangélikus gimnáziumban az elmúlt öt esztendőben folyamatosan jelen van a sakk, mint hasznos szabadidős játék, illetve mint versenysport is.

Nagyszünetekben, tanítás utáni időben, az intézmény könyvtára ad helyet, lehetőséget ennek a logikai játéknak gyakorlására. Évek óta jelen vagyunk a Pest megyei Sakkszövetség által rendezett egyéni versenyeken. Harmadik alkalommal adtunk helyet a Sakk Diákolimpia megyei döntőjének mind egyéniben, mind csapatban.

Iskolánk tanulói szép sikereket értek el ezen a versenysorozaton. Öt tanulónk: Orgoványi Melinda, Kapitz Dominik, Rajkó Márton, Steyer Ferenc és Téglás Mátyás egyéniben, korcsoportjában bejutott az országos döntőbe, amelyet 2016. márciusában Budapesten illetve Miskolcon rendeznek meg. Két csapatunk szintén országos döntős: a lányok / Brandt Boglárka, Nádasdi Kinga, Rajkó Zsuzsanna / a fi úk/ Kapitz Dominik, Rajkó Márton, Steyer Ferenc, Téglás Mátyás/ , akik 2016. áprilisában Szombathelyen mérik össze tudásukat hasonló korú társaikkal.

Ez év januárjában immáron negyedik alkalommal rendeztük meg a Petőfi Téli Kupa országos csapat- és egyéni versenyünket, amelyre az egyházi, illetve Petőfi Sándor nevét viselő általános- és középiskolák tanulóit hívtuk meg Aszódra. Az idei csapatversenyt a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium csapata nyerte. Másodikként az EGA végzett. a csapat tagjai: Homoki Gábor tanár úr, Téglás Márton, Kapitz Dominik és Rajkó Márton diákok voltak. Bronzérmet az Eplényi Sakkszakosztály csapata szerezte meg. Egyéniben /110 versenyző indult/ intézményünkből a legjobb eredményeket: Orgoványi Dóra, Orgoványi Melinda, Hajdú Vanda, Nádasdi Kinga, Brandt Boglárka, Kiss Bálint Barnabás érte el. 

A legközelebbi versenyünk a IV.Galga Kupa országos egyéni, 2016. május utolsó szombatján kerül megrendezésre.

Iskolánkban harmadik éve sakkszakosztály is működik. Csapatunk részt vesz a Pest megyei felnőtt csapatbajnokságban / megyei I/A Herczeg-csoport /. Diákok, szülők, tanárok sakkoznak együtt. Az idei bajnoki mérkőzéseinken a következő játékosokból állítottuk össze az ötfős csapatunkat: Rajkó Zsuzsanna, Rajkó Márton, Magda Máté, Kiss Bálint Barnabás, Garczik Gábor, Homoki Gábor és Koncz István.

Ebbe a szakosztályba folyamatosan várjuk helyben vagy a környéken élő, versenyszerűen sakkozni akaró diákot, felnőttet egyaránt. Nem az iskolánkban, de az EGA eszközeivel /sakk-készletek/ az aszódi Csengey Gusztáv Általános iskolában szerdánként / 16.00-17.00 óra között / sakkszakkör működik. A foglalkozásokon alsó tagozatos diákok vesznek részt, amelyeken a sakkjáték alapjaival ismerkedhetnek meg az odajáró tanulók. Erre az alkalmakra is szívesen látunk új jelentkezőket.

 

Koncz István